De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte keukenindeling

Al 40 jaar een familiebedrijf
Qasa afbeelding
9,6

74 reviews

design keuken milano eiland

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte keukenindeling

2 oktober, 2023

Gepubliceerd door Brimotech

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte keukenindeling

Wanneer u begint met het plannen van uw nieuwe keuken, is het kiezen van de juiste keukenindeling een cruciale eerste stap. De indeling bepaalt niet alleen hoe uw keuken eruit zal zien, maar ook hoe functioneel en efficiënt deze zal zijn. In deze blog gaan we dieper in op alle aspecten van het kiezen van de perfecte keukenindeling.

De verschillende keukenindelingen

Er zijn talloze verschillende keukenindelingen om uit te kiezen, elk met zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder vindt u enkele populaire opties:

De L-vormige keuken

Een L-vormige keukenindeling is perfect voor kleinere ruimtes. Deze indeling maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en zorgt voor een vlotte verkeersstroom.

De U-vormige keuken

Een U-vormige keuken biedt veel werkruimte én opbergruimte. Dat is ideaal voor mensen die graag uitgebreid koken en veel apparatuur en materialen in hun keuken hebben.

De eilandkeuken

Een keukeneiland is een centraal element in de keuken dat extra werkruimte en opbergruimte biedt. Deze opstelling is ook ideaal voor informeel eten en gezellig samenzijn.

De kombuiskeuken

Een kombuiskeuken, ook wel bekend als een doorloopkeuken of galley-keuken, heeft twee tegenoverliggende werkbladen of een werkblad en een wand met opbergruimte. Dit zorgt voor een goede stroom tussen werkgebieden.

Factoren om te overwegen

Bij het kiezen van de juiste keukenindeling zijn er verschillende factoren om te overwegen:

Ruimte

De beschikbare ruimte is een cruciale factor. De grootte en vorm van uw keukenruimte bepalen welke indelingen mogelijk zijn.

Gebruiksgemak

Denk na over hoe u uw keuken zult gebruiken. Als u vaak kookt en bakt, heeft u veel werkruimte nodig. Als u graag gasten ontvangt, is een eiland misschien juist ideaal.

Beweegruimte

Optimale beweegruimte is essentieel. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn en dat de looproutes logisch zijn.

Stijl en esthetiek

Last but not least: uw keuken moet ook bij uw persoonlijke stijl passen. Kies een indeling die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

3 veelvoorkomende fouten om te vermijden

Bij het kiezen van een keukenindeling zijn er enkele veelvoorkomende fouten die u beter kunt vermijden:

1. Te weinig werkruimte

Een van de grootste fouten is niet genoeg werkruimte hebben. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om comfortabel te koken.

2. Onnodige obstakels

Te veel obstakels in de keuken kunnen uw bewegingsvrijheid belemmeren. Houd de ruimte open en vrij van rommel.

3. Geen rekening houden met opslag

Vergeet niet voldoende opbergruimte in je keukenindeling op te nemen. Kasten en lades zijn essentieel voor een opgeruimde keuken.

Raadpleeg een expert

Het kiezen van de perfecte keukenindeling kan een uitdaging zijn, maar u staat er niet alleen voor. Bij Bogaard Keukens begrijpen we als geen ander de kunst van het ontwerpen van droomkeukens. Onze deskundige keukenadviseurs staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces.

Inspiratie nodig? Bezoek dan onze keukenshowroom in Almere. Hier kunt u onze prachtige keukenopstellingen in levenden lijve ervaren en inspiratie opdoen voor uw eigen keuken. Ons team staat paraat om u rond te leiden, vragen te beantwoorden en u te helpen bij het visualiseren van de perfecte keukenindeling voor uw ruimte.

Uw perfecte keukenindeling

Het kiezen van de juiste keukenindeling is een essentieel onderdeel van het creëren van uw droomkeuken. Bij Bogaard Keukens geloven we in maatwerk. Onze keukenadviseurs luisteren naar uw wensen en behoeften, en vertalen deze naar een keukenontwerp dat perfect bij u past. Overweeg zorgvuldig de ruimte, het gebruiksgemak en uw persoonlijke stijl bij het nemen van deze belangrijke beslissing. Met de juiste keuze creëert u een keuken die niet alleen functioneel is, maar ook een plek van schoonheid en comfort uw woning. Uw droomkeuken begint bij Bogaard Keukens.

Maak een afspraak

Onze klanten

aan het woord

 • “Dank”
  Een nieuwe badkamer moest er komen. Dan begint het traject. Wat moet er in, hoe gaan we het inrichten en vooral wat is er mogelijk. Vele showrooms gezien en als laatste kwamen we bij Bogaard. Bij de ontvangst in de showroom hadden wij een goed gevoel en dat is in…
  FAM HENSBERGEN
 • “Dik tevreden”
  Ik heb eind vorige jaar bij Bogaard een keuken uitgezocht. Nadat de keuken door Rob was ingemeten, heb ik in de zaak het materiaal uitgezocht en samen met Remy nog allerlei dingen laten aanpassen. Dat komt doordat ik en klein en gehandicapt ben. Remy kwam en liet mij de 3D…
  MW. WIL DE WAAL
 • “Beste gevoel”
  Na diverse badkamer showrooms bezocht te hebben kochten we uiteindelijk de badkamer bij Bogaard keukens en badkamers. Niet omdat ze de goedkoopste waren maar omdat we daar het beste gevoel bij kregen. Men beschikt over een mooie showroom waar diverse ingerichte badkamers te zien zijn. Prima uitleg en hulp bij…
  MARCEL EN RAMONA
 • “Een aanrader”
  Prima meedenkend in voorfase om tot een gewenst ontwerp te komen.Ruime keus in toe te passen materialen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Uitvoering door prima medewerkers volgens een zeer strakke planning. Een aanrader!
  B. HORSELING
 • “Mooi resultaat”
  Vanwege de beperkte mogelijkheden bij het uitkiezen van het meerwerk wat werd aangeboden bij ons nieuwe huis, zijn we gaan rondkijken naar de mogelijkheden als we zelf alles regelen. Met ' alles' bedoelen wij: vloer betegelen, wanden en plafonds stucen en sauzen, toiletten, badkamer en keuken plaatsen. Zo zijn we…
  RUUD VISSER EN ROBERT BRAMA
 • “Veel complimenten”
  Eindelijk hadden we besloten om een nieuwe keuken aan te gaan schaffen. Op basis van ervaringen van anderen en omdat Boogaard een echt Almeers bedrijf is, besloten we daar te gaan kijken. We werden allervriendelijkst door Dirk ontvangen. Hij heeft met heel veel geduld en aandacht ons geholpen om een…
  DIRK EN MARJAN VAN AKEN
 • “Absoluut goed”
  Zowel een complete keuken als badkamer gekocht bij Dirk Bogaard. Nadat uitvoerig de tijd is genomen om het wensenpakket door te nemen heeft vervolgens in juli 2018 de plaatsing van zowel de keuken als ook de badkamer plaatsgehad. Zeer kundige werklieden met verstand van zaken en staan open voor wijzigingsverzoeken…
  TWAN WILKE
 • “Goed bedrijf”
  Je kunt gerust stellen dat wij kritische kopers zijn en we wilden in ons nieuwe huis bovendien geen standaard inrichting. Wij hadden dan ook al een handvol badkamerspecialisten achter ons gelaten voordat we via qasa.nl op Bogaard stuitten. De reden dat we aldaar het eerste bezoek gebracht hebben, is de…
  MURAT EN MARIANNE
 • “Complete verbouwing”
  Onze buren hadden Bogaard keukens en badkamers aanbevolen toen we jaren terug een lekkage hadden die beunhazen hadden veroorzaakt bij het aanleggen van een nieuwe badkamer. Dit hebben ze prima opgelost. Bij deze buren hadden ze de keuken verplaatst en een aanbouw gemaakt. Toen we een nieuwe keuken wilde die…
  ANDRÉ EN SACHA VAN MOURIK
 • “Goed bedrijf”
  Nadat wij in 2018 een aantal offertes voor een nieuwe badkamer had op laten maken, maar daarbij geen goed gevoel hadden zijn we verder gaan kijken. In 2019 via Google terecht gekomen bij Bogaard Almere, waar ik telefonisch contact had met Dirk Bogaard over een nieuwe badkamer. Hij gaf aan…
  MANUELA VAN KUIK

Bekijk hier alle ervaringen

Routeplanner naar onze showroom

Doe inspiratie op voor uw keuken in onze showroom en kom vrijblijvend langs. Wij zijn elke zaterdag geopend! U vindt de showroom aan de Operetteweg 8-12 in Almere Muziekwijk.

Bereken mijn route naar Bogaard Keukens

Openingstijden

 • Maandag: Op afspraak
 • Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Woensdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur
 • Zondag: Gesloten